Vyzkoušené ubytování v Českém Švýcarsku

Když to máte někde rádi, často tam jezdíte. Nejprve sami, pak s manželkou, s rodinou a mezi tím znovu spoustukrát sami a s kamarády. Protože je České Švýcarsko nějaké dvě hodinky cesty z Prahy, je lepší strávit tam delší čas a vytěžit tak fotografické příležitosti na maximum. Kolikrát jsem v Českosasu byl již nikdy přesně nespočítám, ale kde všude jsem bydlel, to si tak nějak pamatuji a pokud jsem na někoho zapomněl, omlouvám se.

Následující výpis není vyčerpávající přehled všech ubytovacích kapacit v národním parku, ani si na to nechce hrát. Ani to nejsou určitě ty nejlepší top hotely, do takových já nejezdím. Ale ve velké většine posloužily, vyzkoušel jsem takříkajíc na vlastní kůži a prezentuji zde své zkušenosti.

Penzion Švýcarský Dvůr, Jetřichovice

http://www.svycarskydvur.eu

V tomto jetřichovickém penzionu jsem bez debat spal nejvíce nocí v Českém Švýcarsku. Má velkou ubytovací kapacitu, pěkné pokoje a velkou restauraci. Vaří klasiku, takže to není „gurmánské“ místo pro instagramery, ale vždy jsem se dobře najedl. Penzion je na skvělém místě pro výlety směrem na Jetřichovické vyhlídky.

Penzion Švýcarský Dvůr, JetřichovicePenzion Švýcarský Dvůr, Jetřichovice

Penzion Zvoneček, Vysoká Lípa

https://www.penzion-zvonecek.cz

Strategické místo ve Vysoké Lípě pod Zámeckým vrchem, pěkný nově opravený penzion. Vždy tu byla dobrá obsluha a s ubytováním naprostá spokojenost. Ráno se můžete na fotografování vypravit na vyhlídku, kde budete pěšky za 5 minut.

Penzion Zvoneček, Vysoká LípaPenzion Zvoneček, Vysoká Lípa

Hotel Lípa, Vysoká Lípa

https://www.hotelvysokalipa.cz

Majitelé Hotelu Lípa a Penzionu Zvoneček jsou příbuzní a tak pokud nebude místo ve Zvonečku, zkuste to zde. Hotel s klasickou vesnickou hospodou a s velmi levným ubytováním.

Hotel Lípa, Vysoká LípaHotel Lípa, Vysoká Lípa

Penzion U nás, Vysoká Lípa

http://www.pensionunas.cz

Do penzionu U nás jsme jezdili dlouhé roky, ale potom už nás trochu začala štvát stísněnost malých pokojů a malá ubytovací kapacita. Není to tedy pro velké skupiny ani pro rodiny. Penzion provozuje dobrou restauraci. Stále sem rád zajdu na oběd.

Penzion U nás, Vysoká LípaPenzion U nás, Vysoká Lípa

Penzion Na Stodolci, Chřibská

http://www.nastodolci.cz

Jedno z nejlepších míst, které může České Švýcarsko nabídnout. Areál s koňmi, skvělá restaurace Na Stodolci je v Maurerově výběru GRAND RESTAURANT a tak to skutečně stojí za to! Jediné co mi vždy vadilo je vyšší cena za ubytování.

Penzion Na Stodolci, ChřibskáPenzion Na Stodolci, Chřibská

Chalupa pod Křížovým vrchem, Rynartice

https://www.e-chalupy.cz

K této chalupě mám skoro osobní vztah, protože byla dlouhé roky na prodej a s kamarády z fotopiva jsme se dlouho rozhodovali, zda jí nekoupíme jako naší českošvýcarskou fotografickou základnu. Nakonec k tomu nedošlo, chalupu koupil někdo jiný, a tak jsem do ní musel jet alespoň jednou na rodinou dovolenou. Nečekejte žádný komfort, spíše atmosféru skutečné severské staré chalupy na nádherném místě. Na vyhlídku na Křížovém vrchu to je od dveří cca 200 metrů.

Chalupa pod Křížovým vrchem, RynarticeChalupa pod Křížovým vrchem, Rynartice

Penzion U Loupežáku, Vysoká Lípa

http://uloupezakusweb.webmium.com

O tomto penzionu bych raději pomlčel, ale vzpomněl jsem si na něj, tak jej sem dát musím. Neměli asi dobrý den, jídlo nebylo dobré, přístup obsluhy také ne. Pokoje spíše typu ubytovna, ale když jste v pohraničí jako turisté, tak to tolik neřešíte, ráno vstanete a večer jen padnete do postele, pak se to dá přežít. Podruhé už ale do Loupežáku nepojedu.

Penzion U Loupežáku, Vysoká LípaPenzion U Loupežáku, Vysoká Lípa

Penzion Les, Srbská Kamenice

http://pensionles.cz

Pokoje pěkné a prostorné, penzion hezky opravený, ale překvapila mě restaurace, která se k tomu tak nějak nehodila. Spíše mi připomínala nálevnu. Tři dny, které jsem zde bydlel byla restaurace poměrně prázdná a místní asi věděli proč. Vylepšit kuchyni a bude to dobré.

Penzion Les, Srbská KamenicePenzion Les, Srbská Kamenice

Chata Chřástalka, Doubice

https://www.doubice.cz/chrastalka/

S manželkou jsme zde prožili pár nádherných pochmurných podzimních dnů. Zima, mlha, podzimní barvy a otevřená náruč chaty Chřástalky a jejího vstřícného a ochotného majitele. Atmosféru pobytu dodávala skutečnost, že jsme ve velké chatě bydleli úplně sami.

Chata Chřástalka, DoubiceChata Chřástalka, Doubice

Související články

Líbí se Vám můj článek?Kupte mi kafeKupte mi kafe