Podzimně zimní fotokurz v Českém Švýcarsku

Poslední letošní workshop v Českém Švýcarsku byl velice speciální a svým způsobem jedinečný. První den nám vrcholný podzim ukázal, jak dokáže být barevný. Byl opravdu zážitek sledovat okolí Jetřichovic z Vilemíniny vyhlídky. Měděné buky dělaly lesy tajemnými a zlaté břízy naplnily krajinu radostí. Celek doplňovaly hutné temné mraky, které byly předzvěstí nočního běsnění živlů.

Věděl jsem o tom, že má v noci sněžit. Dokonce jsem si to i přál. Než jsem šel před půlnocí spát, spokojeně jsem si u okna pochvaloval první sněhové vločky, které zasypávaly krajinu. Ráno předčilo naše očekávání. Probudili jsme se do zimní krajiny. Den před říjnovým státním svátkem nasněžilo dvacet centimetrů čerstvého sněhu s tím, že předpověď hovořila jasně, sněžit bude ještě minimálně deset hodin.

V závislosti na aktuálním vývoji počasí jsme po snídani vyrazili fotografovat na kopec s příznačným názvem Studený vrch - Studenec. Na Studenci jsou nejzajímavější vrcholové lesní partie a tak se počítá každý ušetřený metr, který vyjedeme autem. Jelikož je ale silnička poměrně strmá, neměli jsme nejmenší šanci dostat se na horní parkoviště. Nevadilo mi to, protože já vím, že tam, kde končí pohodlí, začíná život. A účastníci workshopu to měli zjistit již za několik chvil.

Cestou k vrcholu nás objala bílá tma. Silný boční blizard vytvářel na loukách sněhové jazyky a znepříjemňoval výstup. Nebývá v Čechách v říjnu zvykem brodit se závějemi. O to větší to je pro všechny zážitek. Vidina barevného lesa nás žene dál. Smíšené pocity většiny účastníků střídá nadšení z nevšedního a radost z perfektních fotografických podmínek.

Rádi byste se také zúčastnili fotografického workshopu v Českosaském Švýcarsku? Podívejte se na podrobný popis, možná bude zrovna některý z nabízených termínů volný.

V rámci workshopu jsme poté ještě navštívili mnoho krásných a fotogenických míst, ale troufám si tvrdit, že sněžné dobrodružství na Studenci se všem vrylo hluboko do paměti.

Související články

Líbí se Vám můj článek?Kupte mi kafeKupte mi kafe