Toskánsko fotografické, foto kurz v mlžné krajině

Stará středověká krajina plná kamenných rázovitých městeček na vrcholcích skalnatých ostrohů, malebný kraj s nejzelenějšími kopci na světě a vínem lahodným a opojným. Všeprostupující klid italského venkova Vám dovolí utéci od všedních starostí a nerušeně si užívat atmosféru studených ranních mlh a teplých večerů.

Toskánské vlněníToskánské vlnění - Toskánští traktoristé si asi občas musí při orbě připadat jako na moři :-)

Údolí mezi městečky San Quirico d´Orcia, Pienzou a horou Monte Amiata se nazývá Val d´Orcia a pro fotografa je to neskutečný ráj na zemi. Zemědělské usedlosti na vrcholcích kopců spojují nedílně kraj s lidmi, kteří žili odedávna s touto zemí v souladu a dali jí charakter nikoliv země podmaněné, nýbrž země člověkem zušlechtěné. Mezi farmami se pole a louky zeleně vlní v nekonečných variacích oblin a oblouků, vlnek a zlomů. Zdánlivě náhodně jsou pak v této ódě na radost fotografova oka rozházené menší i větší solitéry, které svým majestátem vyvažují snahu cypřišových alejí o nadvládu nad krajem.

Městečko SoranoMěstečko Sorano - Někdo prádlo ještě suší a některé partaje již prostě musely prádlo uklidit.

V Itálii dělají nejlépe na světě hned dvě věci, kávu a zmrzlinu. Sedněte si v Pienze do kavárničky na vysokých rozpálených hradbách, vychutnejte si Vaše odpolední latte macchiato a zadívejte se do zeleného kraje. Buďte si jisti, že se opět jednou vrátíte...

Belvedér v mlzeBelvedér v mlze - Nejfotografovanější stavba italského venkova, o které si budete moci přečíst v dalším článku.

Osamělé cypřiše v nekonečných zelených zvlněných políchOsamělé cypřiše v nekonečných zelených zvlněných polích

Související články

Líbí se Vám můj článek?Kupte mi kafeKupte mi kafe