Prodej fotografických obrazů Prahy, krajiny a architektury

Fotografie je v dnešní době nových digitálních technologií zobrazována různě a asi se shodneme, že většina z nás vidí nejvíce obrazového materiálu na monitoru počítače nebo displeji mobilu či tabletu. Ale co to klasické zobrazení? Fotografie na papíru, kvalitně zarámovaná a pověšená na zdi? Pro to mám slabost a kdekoliv na stěně něco visí, hned jsem u toho a obraz studuji.

Před nějakými patnácti lety jsem se rozhodl, že se stanu fotografem. Ono to rozhodnutí samozřejmě přicházelo postupně a já jsem se vlastně ani nerozhodl... a to, že jsem fotografem jsem zjistil, až jsem fotografem byl. Ale i tak... tvrdě jsem na tom pracoval (a stále pracuji), i když jsem o tom tenkrát ještě nevěděl. Pracoval jsem a pracoval a pak jsem najednou prodal svou první fotografii, svůj první fotografický obraz. A v tu chvíli jsem byl chycen. Říkal jsem si, jo to chci dělat. Chci lidem přinášet něco, na co budou každý den koukat, co je bude těšit.

Fotografický obraz na stěněFotografický obraz na stěně - Konfigurátor obrazů pro vizualizaci na stěně vůči velikosti pohovky.

Nemám vůbec nic proti fotografii, ke které fotograf přistupuje jako k řemeslu. Mám nyní na mysli těch mnoho reportážních, svatebních a portrétních fotografů. Někteří toto řemeslo dokázali povýšit na umění a takové fotografie si velice rád, občas i závistivě, prohlédnu. I já dělám komerční architektonickou fotografii a musím říct, že mě to baví. Ale to jsou ve velké většině fotografie, které jsou určeny ke specifickému účelu... pro reklamu, jako doplněk článku, jako upomínka na událost, která je pro nás důležitá. A dám ruku do ohně za to, že většina těchto fotografií dobře poslouží záměru a u toho také skončí, již se jim dále nikdo neobdivuje, nikdo si je nepověsí na stěnu do obývacího pokoje. A možná i proto se snažím fotografovat takové scény, které jsou atmosférické, kompozičně zajímavé, neotřelé... zkrátka něco, co si budete chtít do toho Vašeho obýváku pověsit.

Mám to štěstí, že žiju v jednom z nejkrásnějších měst na světě, v Praze. Většinu mých fotografií pořídím právě v mém rodném městě a mohu si zde vyčekat přesně takové podmínky, jaké potřebuji. Ono se samozřejmě občas zadaří i v zahraničí, ale Praha je Praha a zůstane pro mě tou největší životní inspirací.

Fotografické obrazyFotografické obrazy - Prodej fotografických obrazů Michala Vitáska na https://www.fotoobrazy.cz

A o čem jsem chtěl vlastně psát? Co jsem Vám tím sentimentem naplněným textem výše chtěl sdělit? Tramtadadááá, fanfáry a potlesk... po tom, co jsem si za ty roky fotografování dokázal vytvořit postupně weby s pražskou tématikou, webovou galerii s krajinářskými fotografiemi, samostatnou galerii na černobílé fotografie a také panoramatické snímky, dokopal jsem se letos k tomu, že jsem všechny tyto weby zastřešil jedním jediným, kde jsou úplně všechny mé fotografie, a kde si také všechny můžete objednat jako fotografické obrazy – fotoobrazy.cz

Pozvěte tedy mé pozvání na prohlídku fotografií, kde si jistě najdete nějakou, se kterou byste se rádi potkávali každý den doma na Vaší prázdné zdi :-)

Líbí se Vám můj článek?Kupte mi kafeKupte mi kafe